Spaces around school
Mai21

Spaces around school

sp1 sp2 sp3 sp4 In schools, the spaces surrounding the classrooms are places where students talk, play, walk and play various games. For these reasons, it is important that these spaces are safe, dynamic, supervised and subject to periodic maintenance …

Saber mais
Rio Ave com valor ecológico
Mai2

Rio Ave com valor ecológico

A 2ª ação de Voluntariado Ambiental Local do projeto “Mais Voluntariado Jovem” decorreu junto ao Rio Ave, na freguesia de Riba D’Ave, em Vila Nova de Famalicão. Esta atividade foi uma parceria com H2AVE, associação local e contou com a colaboração de catorze voluntários adultos e vinte e três jovens voluntários do Agrupamento de Escolas de Pedome e da OFICINA – Escola Profissional do INA (elementos dos Greener’s), que desempenharam no decorrer da ação várias funções como a manutenção da área florestal junto ao Rio Ave.

Saber mais
Strokkur – Earth’s Sneeze | Espirro quente da Terra
Abr17

Strokkur – Earth’s Sneeze | Espirro quente da Terra

The Strokkur eruption consists of a “water bubble” phase and then the burst of a hot water column we may call “the Earth’s Hot Sneeze”.

Saber mais
Bioconstrução: uma alternativa para o futuro
Abr15

Bioconstrução: uma alternativa para o futuro

No concelho de Castelo Branco, mais precisamente na freguesia do Freixial do Campo, existe uma fazenda com dois hectares cujos proprietários se dedicam à permacultura, de forma a adotar ações que diminuem o impacto causado pelo homem, nomeadamente através da bioconstrução, um tipo de construção onde a preocupação ecológica está presente deste a conceção até à ocupação dos edifícios.

Saber mais
Red Meat consumption – an international collaborative research
Abr14

Red Meat consumption – an international collaborative research

The year is 2030. The meat industry is thriving and occupying over 80% of the world’s agricultural fields. Global warming affects countries worldwide. Plagues spread, and former endangered species can be seen only in pictures. According to the United Nations, famine has become a threatening reality. Cardiovascular and cancer diseases have risen considerably. Does this sound like a gloomy forecast or a futuristic reality? Due to the probability of such scenarios, we have decided to conduct a comprehensive study on one of the factors that has undoubtedly affected both the environment and human health: the increase of red meat consumption.

Saber mais
Quinta Dos Murças, Wine, Tourism and Sustainability
Abr13

Quinta Dos Murças, Wine, Tourism and Sustainability

Located in Peso da Régua, district of Vila Real, Quinta dos Murças is an example of environmental preservation, in Alto Douro Vinhateiro. It was well known due to the production of Port Wine and, since it was bought by “Esporão Group”, in 2008, it began producing also wines, in Biological and Integrated Agriculture.

Saber mais